IZLET V ŠKOFJO LOKO

Turistično društvo Izlake in Krajevna skupnost Izlake sta organizirala jesenski izlet v Škofjo Loko.
V dopoldanskem času nas je res spremljalo deževno vreme. A dobrega razpoloženja to ni pokvarilo.

Lokalna turistična  nas je najprej popeljala na sprehod in ogled vseh kulturno zgodovinskih spomenikov v starem mestnem jedru Škofje Loke. Ogledali smo si Kapucinsko cerkev in samostan ter Kapucinsko knjižnico, Kamniti ali Kapucinski most, Homanovo hišo, Šentjakobsko cerkev, Rotovž, kužno znamenje, mestno obzidje, Kaščo.
Na gradu smo si ogledali  zanimive stalne zbirke Loškega muzeja: arheološko, zgodovinsko, umetnostno, kulturno-zgodovinsko, etnološko, ki je ena najbogatejših v Sloveniji.


V  Puštalu smo obiskali Nacetovo hišo. To je ohranjen etnografski spomenik slovenske stavbne in kulturne dediščine, katerega začetki segajo v 15. stol., domačija odprtih vrat in muzej. Nacetova hiša, je lepo ohranjena z vsemi zunanjimi detajli in originalno notranjo opremo.  Prijazna lastnica je razkazala in razložila zgodovinsko zgodbo o razvoju, dejavnostih in lastnikih tega bisera naše dediščine. 
In nazadnje smo zadovoljili tudi naše brbončice. V gostišču "Starman" v Stari Loki, ki je poznana po svojem starem kmečkem ambientu in dobri hrani  daleč okoli kot dobra domača gostilna, smo končali naše potepanje.


V naslednji jeseni pa se zopet  odpravljamo odkrivat lepote naše domovine. Vabljeni, da se nam pridružite.

Magda

...

Leave a comment

Uradne ure KS Izlake

Vsak torek med 10. in 12. uro.
Rudi Bantan, podpredsednik
t: 041 336 596
e: info@izlake.si

Vsak četrtek med 17. in 19. uro.
Sašo Vučko, predsednik
t: 040 508 782
e: info@izlake.si

Arhiv