RAZSTAVA IN DELAVNICA NOVOLETNIH OKRASKOV

V soboto, 8. decembra, od 15. ure dalje, je v prostorih krajevne skupnosti Izlake potekala prireditev V praznični čas. Prireditev so v sodelovanju pripravili Turistično društvo Izlake, Krajevna skupnost Izlake ter vrtnarstvo ACM.

V pisarni Turističnega društva so pripravili razstavo starih jaslic, prazničnih razglednic ter starih okraskov za božično drevo. K sodelovanju so povabili krajane, le-ti pa so se prijazno odzvali povabilu in na ogled prinesli svoje predmete starejšega datuma. Ogled  razstave je mogoč v pisarni turističnega društva Izlake do Božiča.
Za najmlajše so pripravili ustvarjalne delavnice. Agata Maselj jih je seznanila z izdelavo namiznih aranžmajev. Mladi nadebudneži so se z veseljem lotili izdelave le teh, saj so svoje stvaritve lahko nato odnesli domov. Ker v predprazničnem času ne moremo mimo tega, da bi znancem pisali voščilnice, so se otroci lotili tudi izdelovanja le teh. V tretji delavnici so se preizkusili v okraševanju stiropornih kroglic. Le te so oblepili s testeninami, ki jim je potekel rok ter prebarvali z zlato barvo. Prav poseben način izdelave so zahtevale tako imenovane Siddharta kroglice, ki so jih ob koncu namenili za okrasitev sejne sobe KS. Žal je bila prireditev tokrat malo manj obiskana, vendar to ni razlog, da se naslednjič ne bi sestali.

IRH

...

Leave a comment

Uradne ure KS Izlake

Vsak torek med 10. in 12. uro.
Rudi Bantan, podpredsednik
t: 041 336 596
e: info@izlake.si

Vsak četrtek med 17. in 19. uro.
Sašo Vučko, predsednik
t: 040 508 782
e: info@izlake.si

Arhiv