Štiri kolajne s svetovnega prvenstva na Izlake

novice/beogradrok_sp.jpg 

V ponedeljek 20.9. pol ure po polnoči, ko je marsikdo že spal, se je peterica Izlačanov na čelu s Srečkom Rozmanom skupaj s slovensko reprezentanco odpravila na svetovno prvenstvo v kikboksu za mladince v Beograd. Ko so prispeli pred hotel jih najprej čakalo preverjanje teže, ki so ga nekateri komaj čakali, saj so že nekaj časa stradali, da ne bi prekoračili predpisane kategorije.

komaj čakali, saj so že nekaj časa stradali, da ne bi prekoračili predpisane kategorije. Tilna in Aleksa čakalo pred kolo, skozi katerega sta se oba prebila. Tilen je borcu iz Turčije vrnil za poraz v košarki, saj je zmagal z rezultatom 12:5. Nato je Aleks, kot najmlajši borec, z rezultatom 2:1 premagal Italijana. S tem sta si oba zagotovila nastop v osmini finala,kjer pa so že bili, v vsak v svoji kategoriji seveda, Maruša,Vita in Roko. 

novice/beogradtilen_sp.jpg

 V sredo so na tatami vstopili vsi Izlačani razen, Aleksa, ki je imel prosto kolo. Vsi štirje so tatami zapustili z zmago. Rok je z odlično borbo premagal Italijana in se uvrstil v kolo, ki je že štelo ali bo na stopničkah ali ne. Nato je Vita zabeležila prvo zmago Izlačanov za razliko 10 toč, ko je gladko ugnala Irko. Prav tako je tudi Tilen za 10 točk premagal nasprotnika iz Bolgarije. Zaključek venčka zmag za 10 razlike pa je zaključila Maruši, ki je premagala nasprotnico iz Bosne. Tako je bilo po dveh dneh tekmovanje še vseh pet Izlačanov v igri za stopničke.

novice/sp beograd nasemedalje.jpg 

 Ker pa so naši borci kerlci, so možnost tudi izkoristili in tako so Maruša, Tilen in Rok imeli že v četrtek zagotovljeno bronasto medaljo. Maruša je brez težav ugnala nasprotnico iz Belgije, prav tako Tilen borca iz Švice. Rok je pokazal tehniko in odločnost in prav tako na koncu zmagal v četrt finalu. Vita in Aleks pa sta imela malo smole zato sta v borbi za kolajne izgubila, in tako na koncu osvojila še vedno odlično 5.-8. mesto na svojem prvem svetovnem prvenstvu. Roka in Marušo je še v večernih urah čakalo tekmovanje za nastop v finalih. Za oba sta bila usodna Italijana, katerima sta morala prepustiti napredovanje v finale, saj je na tako velikih tekmovanjih poleg odlične pripravljenosti potrebno imeti tudi kanček sreče.

 

Kljub temu sta se z iskreno veselila tretjega mesta na svetu. V petek pa so vsi na vso moč spodbujali Tilna, a je na žalost tudi njemu spodletelo, saj je v polfinalu za 2 točki izgubil proti Britancu in se prav tako veselil brona. V soboto nismo imeli predstavnika v finalnih borbah, toda Tilen je zastopal Izlačane v ekipnih borbah. Tu je prislužil še en bron za slovensko reprezentanco. V ponedeljek so člani kluba ter prijatelji naši šesterici v telovadnici pripravili sprejem, na katerem so se vsi pogostili, poveselili, se pogovorili, naslikali in imeli lepo. Maruša,Tilen in Rok pa so od sponzorja I-net prejeli tudi darilo ipod shuffle. Sedaj pa v novembru Miloša in Majo čaka še evropsko člansko prvenstvo.

 

Maruša

...

Leave a comment

Uradne ure KS Izlake

Vsak torek med 10. in 12. uro.
Rudi Bantan, podpredsednik
t: 041 336 596
e: info@izlake.si

Vsak četrtek med 17. in 19. uro.
Sašo Vučko, predsednik
t: 040 508 782
e: info@izlake.si

Arhiv