Tilnova dvojna zmaga v Bihaču

12/4-08 Bihac, Bosna in Hercegovina. Kvartet izlaških kikbokserjev s trenerjem Srečkom in spremljevalci se je na deževno soboto že rano odpravilo na 9. Mednarodni odprti turnir Bosne. Na tekmovanju je sodelovalo 526 tekmovalcev iz 55 klubov. Tekmovalci so se pomerili v semi, light in full kontaktu, low kicku in glasbenih formah. Borci iz izlaškega kluba Pon-Do-Kwan so nastopali v t.i. Pol dotičnem oziroma ang. semi kontaktu.

Prvi od Izlačanov je nastopil mladi, toda že prekaljeni Tilen Zajc in sicer v kategoriji starejših kadetov do 47 kilogramov v kateri se je suvereno prebil do finala, kjer je slavil zmago z 7 proti nič. Od petih borb je Tilen kar tri zaključil predčasno, zaradi prevelike prednosti. Ker pa je Tilen ambiciozen fant, se je preizkusil tudi v konkurenci do 52kg. Tudi tu je nizal zmage kot za stavo, le nasprotnik v finalu je klonil z majhno razliko 5 proti 4. Mlada tekmovalka z precejšnjim potencialom – Sara Smrekar je imela nekoliko smole pri žrebu, saj se je pomerila z precej izkušenejšo Hrvatico. Kljub porazu je Sari uspelo nekaj sila spretnih potez. Edina Izlačanka med članicami, Maja Vetršek, je v finalu suvereno premagala višjo in težjo nasprotnico iz Hrvaške. Od članov je nastopal Jure Vetršek, ki je v finalu kategorije do 74kg zaradi ponovljene poškodbe gležnja predal borbo, iz istega vzroka pa ni nadaljeval v kategoriji do 79 kg,  kjer je na koncu osvojil 3. mesto.

bottom 

Tekmovanje v Bosni je zaznamovalo veliko število tekmovalcev, ki so očitno nekoliko presenetili organizatorje. Bilo je kar nekaj slabe volje, saj je imela npr. Maja prvo borbo šele ob 22:30. Priča smo bili tudi burnim protestom nekaterih tekmovalcev zaradi sodniških odločitev. Toda skupni izkupiček Izlačanov je upravičil obisk tega dokaj eksotičnega turnirja.

vju

 

...

Leave a comment

Uradne ure KS Izlake

Vsak torek med 10. in 12. uro.
Rudi Bantan, podpredsednik
t: 041 336 596
e: info@izlake.si

Vsak četrtek med 17. in 19. uro.
Sašo Vučko, predsednik
t: 040 508 782
e: info@izlake.si

Arhiv