Uspeh Izlačanov, bron Tilnu na Evropskem prvenstvu

Od 2. do 9. septembra je v Lignanu (IT) potekalo evropsko prvenstvo za mladince in kadete v semiju, lightu, fullu, k-1 ter glasbenih formah.

Naši člani – Tilen Zajc, Maruša Izlakar, Aleksander Maselj, Sara Smrekar, Rok Vrtačnik ter Srečko Rozman kot klubski trener in član selektorske ekipe – so se skupaj s preostalim delom slovenske reprezentance odpravili v Italijo in poželi dobre uspehe. Rok je svojo borbo končal že v ponedeljek, ko je na žalost z 10 razlike izgubil proti borcu iz Bosne. Naslednji dan so se borili Maruša, Tilen, Aleks in Sara. Omeniti velja, da je Tilen premagal Turka z 10 točk razlike, Maruši in Aleksu je za zmago zmanjkalo malo športne sreče. Sara pa se je borila odlično, a na koncu popustila in to jo je stalo vsaj bronaste medalje, saj je izgubila v osmini finala. Tilen se je v borbi za finale boril proti odličnemu, že poznanemu, borcu Vargi iz Madžarske. Vseh šest minut se je boril kot pravi borec, a mu je na koncu zmanjkalo malo sreče in se je tako zadovoljil z bronom.

Zadnji dan tekmovanja so potekale ekipne borbe. Pri mlajših kadetih je iz našega kluba nastopil Aleks Maselj in ekipi prispeval veliko točk, a je morala na koncu ekipa priznati poraz z majhno razliko favoriziranim Angležem. Pri starejših kadetih je nastopil Rok, ki je, prav tako kot Aleks, prispeval veliko število točk, a ekipi na koncu na žalost ni uspelo. Pri mladincih sta nastopila Sara in Tilen. Prva se je borila Sara, ki pa ni mogla slediti ritmu nemške borke in izgubila nekaj točk. Tilen je izgubo večjega števila točk poskušal na koncu nadomestiti, a je zmanjkalo časa, tako da je slavila nemška ekipa.

Maruša

...

Leave a comment

HITRI KOLEDAR

Arhiv