Austrian classics – 2 drugi mesti za Izlačane

14,15/3-08, Kufstein, Avstrija. Izlaška ekipa se  je na Tirolskem ( Kufstein) udeležila odprtega prvenstva Avstrije. Kot vedno je bila udeležba zelo velika, kar prek 1600 tekmovalcev iz več kot 20- ih držav. Rok Vrtačnik je v kategoriji – 37 kg  imel dve borbi. V prvi borbi je z minimalno razliko 1:0 ugnal tekmovalca Luca iz Avstrije in je kljub nizkemu rezultatu je pokazal veliko spretnosti, tako da je bil zadovoljen s prikazano borbo. V drugi borbi pa je se srečal  z bolj izkušenim borcem Janos-em iz madžarske, ki pa je našega Roka ugnal z rezultatom 4:0.

 

Maruši Izlakar je žreb določil za nasprotnico Engelhard-ovo iz nizozemske, ki pa je bila prevelik zalogaj, tako da je borbo izgubila.

Sara Smrekar je po težki borbi je z rezultatom 6:2 izgubila proti zelo agresivni tekmovalki iz Nemčije, ampak na koncu vseeno osvojila 2. mesto.

Perspektivni Tilen Zajc je nastopil kar v 2. kategorijah. Najprej, v kategoriji do 47 kg kjer je z poznanim, Madžarom  Veresom, izgubil z rezultatom 1:5. Seveda je bil razočaran ampak se je moral psihično pripraviti na naslednjo kategorijo do -52 kg. V prvi borbi je z nekaj težavami odpravil nasprotnika Vernasa-a iz madžarske z rezultatom 9:5. V naslednji borbi ga je spet čakal nasprotnik iz madžarske. Po težki in napeti borbi je moral priznati poraz madžaru Varg-i z rezultatom 5:6 in tako je Tilen osvojil 2. mesto in tako ponovil uspeh iz leta 2006.

Gregor Razpotnik je prav tako nastopil v 2. kategorijah. V kategoriji – 63 kg je v prvi borbi dobil za nasprotnika tekmovalca Burke-ja iz Nizozemske. Po težki borbi je klonil z rezultatom minimalno razliko ene točke. Po kratkem premoru pa ga je že čakala naslednja borba do -69 kg. Tokrat je bil popolnoma sproščen in neobremenjen in je pokazal iz kakšnega testa je in premagal nasprotnika Gures-a iz Nemčije z rezultatom 7:0. Sledila pa je borba, v kateri mu je pot prekrižal prekaljeni tekmovalec Gombos iz madžarske in ga žal premagal.

V članski konkurenci pa sta v isti kategoriji do – 69 kg nastopila tudi Miloš Rozman in Nejc Hribar. Kot prvi je nastopil Miloš in že v prvih 10- ih sekundah nasprotnika  Filzer-ja iz Avstrije, z udarcem z nogo v pleksus dodobra prizemljil. Kljub dobremu začetku pa je na koncu vseeno izgubil z rezultatom 5:8.

Naslednji je bil na vrsti Nejc Hribar. V prvi borbi je dobil tekmovalca Alesandra iz Italije in ga po začetnih težavah premagal z razliko 7:1.

Sledila je druga borba, kjer je dobil za nasprotnika Metin-a iz »Lihtnštajna«. Po dobri borbi je vseeno moral priznati premoč z rezultatom 8:1.

 

Nejc H.

...

Leave a comment

Uradne ure KS Izlake

Vsak torek med 10. in 12. uro.
Rudi Bantan, podpredsednik
t: 041 336 596
e: info@izlake.si

Vsak četrtek med 17. in 19. uro.
Sašo Vučko, predsednik
t: 040 508 782
e: info@izlake.si

Arhiv