Bron Sari na svetovnem pokalu

Bron Sari na svetovnem pokalu

 

V petek 3. maja na vse zgodaj zjutraj so se štirje izlaški borci

 (Tilen Zajc, Maruša Izlakar, Rok Vrtačnik, Sara Smrekar)

ter trener Miloš Rozman, skupaj s slovensko reprezentanco

odpravili na 16. Bestfighter – svetovni pokal v Rimini, Italija.


 Po končanem obveznem tehtanju je Tilna in Roka čakalo tekmovanje v ekipnih borbah, Marušo ter Saro pa navijanje zanju. Prvi so se pomerili mladinci pri katerih je tekmoval Tilen, ki je prispeval veliko število točk in s tem priboril veliko prednost, saj se pri tem načinu ekipne borbe točke seštevajo za vse tekmovalce skupaj,  a na koncu jim žal ni uspelo in so tako izgubili z minimalno razliko. Podobno je bilo pri kadetih, za katere je tekmoval Rok, ki je prav veliko pripomogel k rezultatu in razliki tekom borbe celih 10 točk, a na koncu jim te razlike ni uspelo obdržati tako da so izgubili.

V soboto so pesti in noge prekrižali vsi naši borci.

 

 Prvi je na tatami stopil Tilen in ugnal Rusa, kateri je moral predati borbo zaradi počene arkade ob rezultatu 9:9. Tako je prva borba pripadla Tilnu. Nato se je pomiril proti Georgianu Cimpeanu iz Italiji in izgubil z majhno razliko ene pike, tako da je ostal brez kolajne. Za njim se je v močni kategoriji kadetov do 57 kilogramov boril Rok,ki je odlično narekoval tempo borbe, a na koncu mu je zmanjkalo časa tako da je izgubil za nesrečno eno točko razlike. Ob pozni večerni uri so bila na vrsti dekleta. Prva se je borila Sara in odlično ugnala nasprotnico iz Hrvaške nato klonila šele proti favorizirani Nemki, a je bilo to šele v polfinalu tako da je vseeno osvojila 3. mesto kar je za tako veliko in močno tekmovanje soliden uspeh.

Kot zadnja se je borila Maruša proti že zelo znani nasprotnici Martini Lancialo, a je po 40-ih sekundah borbe morala borbo končati zaradi premočnega udarca v rebra, saj ji zdravnica ni dovolila nadaljevati borbe. Tako so Izlačani zaključili tekmovanje s Sarinim bronom. Izlaške borce ta mesec čaka še odprti turnir Izlak nato pa bo za nekatere kratka pavza, reprezentanti pa bodo morali pridno trenirati za jesenska velika tekmovanja.

 

Maruša

...

Leave a comment

Uradne ure KS Izlake

Vsak torek med 10. in 12. uro.
Rudi Bantan, podpredsednik
t: 041 336 596
e: info@izlake.si

Vsak četrtek med 17. in 19. uro.
Sašo Vučko, predsednik
t: 040 508 782
e: info@izlake.si

Arhiv