Drugo mesto Roku in tretje Maruši v Italiji

V soboto 30.10 na vse zgodaj zjutraj se je šesterica pogumnih borcev skupaj s spremljevalcema Blažem in Srečkom, podala proti Bergamu v Italiji.

novice/bergamorok2.jpg

Pot je bila dolga a naši borci so si jo znali popestriti, tako da jim ni bilo dolgčas. Ko so končno prispeli pred telovadnico in prestali preverjanje teže, so vsi, razen Maruše in Roka ležerno posedali v telovadnici. Omenjena pa sta se že pričela pripravljati za borbe. Prva se je borila Maruša Izlakar, ki je v uvodni borbi brez problemov ugnala nasprotnico Vikinškega rodu  iz Norveške. V polfinalni borbi pa jo je pričakala nasprotnica iz Italije, proti kateri je Maruša na žalost izgubila, a vseeno domov odnesla bronasto odličje, kar je lep uspeh za tako velik turnir. Za Marušo je uspeh ponovil tudi Rok Vrtačnik, ki je v izločilnih borbah brez težav ugnal tri nasprotnike iz Italije, enega s celo 11 točk razlike. Šele v finalu je klonil proti Hrvatu, in tako domov odšel z srebrom.

 Naslednji dan so potekale članske borbe, kjer je bilo v kategorijah po 30 tekmovalcev. Prvi se je podal na borišče Robi Veber, ki je v članski konkurenci nastopal prvič. Pokazal je veliko poguma in borbenosti, a je na koncu zmagal nasprotnik iz Sicilije.

 

Za njim sta se v močni kategoriji članov do 69 kg pomerila še Tilen Zajc in Miloš Rozman. Miloš je odprl kategorijo v borbi z Grkom, ki mu je nameril nekaj krepkih a na je koncu priznal poraz. Za Milošem se je v isti kategoriji bolje izkazal Tilen, ki je odlično ugnal Italijana, v naslednjem krogu pa je zaradi zdravniške odločitve po 20 sekundah moral borbo predati ker ni mogel v zaustaviti krvavitve iz nosu. Nato je Miloša čakala še borba v prav tako močni kategoriji članov do 74 kg. Miloš je pokazal dobro borbo, a na koncu izgubil proti borcu iz Toskane, pri čemer je bila mogoče delno kriva tudi pozna ura. Kot zadnja predstavnica našega kluba se je borila Maja Vetršek, ki je kljubovala visoki Norvežanki, a na koncu priznala poraz nasprotnici iz severa. Tako so se naši borci odpravili domov z dvema odličjema iz mladinskih kategorij. Naslednji vikend pa jih čaka še odprto prvenstvo Slovenije v Zagorju, kjer bodo zopet pokazali iz kakšnega testa so.

 

 

Maruša 

...

Leave a comment

Uradne ure KS Izlake

Vsak torek med 10. in 12. uro.
Rudi Bantan, podpredsednik
t: 041 336 596
e: info@izlake.si

Vsak četrtek med 17. in 19. uro.
Sašo Vučko, predsednik
t: 040 508 782
e: info@izlake.si

Arhiv