Ekipne in posamične medalje Izlačanom na svetovnem pokalu v Innsbrucku

ekipa_WCAT13Tilen__WCAT13

Innsbruck, 3-5.5.2013. V petek, 3. 5. 2013 smo se Izlačani odpravili na svetovni pokal po pravilih organizacije WAKO, imenovan Austrian classics v Innsbruck.

Šoferja Miloš Rozman in Robert Maselj sta nas s trenerjem Srečkom Rozmanom in spremljevalcema Karmen in Poldetom Ferme varno pripeljala do cilja in nazaj. Tokrat so se srečali tekmovalci iz 16 držav, v skupnem številu 1620 borcev. To je eno večjih tekmovanj na svetu po številu predvsem pa  po kvaliteti borcev.
Ker se je tekmovanja udeležila tudi državna reprezentanca, katere člani so bili tudi borci iz kluba Pon Do Kwan Izlake, smo se prvi dan pomerili v ekipnih borbah. Žan Vrtačnik in Aleksander Maselj sta se borila v ekipi mlajših kadetov in pripomogla k osvojitvi srebrne medalje. V ekipi mladincev sta nastopila Sara Smrekar in Rok Vrtačnik, pri članih pa Tilen Zajc. Obe ekipi sta zasedli zavidljivo tretje mesto.
V soboto je med prvimi nastopil mlajši borec Aleksander Maselj. Pokazal se je v dveh kategorijah starejših kadetov. V nižji je moral takoj priznati premoč favoriziranemu Madžaru, v drugi pa je premagal Čeha, nato pa izgubil prav tako proti Madžaru.
Žan Vrtačnik in Žan Ferme sta v različnih kategorijah mlajših kadetov oba izgubila proti Italijanoma. Rok Vrtačnik je v članski kategoriji pokazal veliko vztrajnosti, a na žalost je bilo to premalo za nadaljevanje v osmino finala. Pri mladincih je nato premagal dva nasprotnika, na koncu pa zasedel 5. do 8. mesto, kar je za takšno veliko tekmovanje dobro.
Miloš Rozman in Robert Veber sta pokazala precejšnjo borbenost, a ta ni zadoščala za napredovanje v naslednje kolo. Sara Smrekar je borbo pri mladinkah izgubila proti Madžarki, v članski kategoriji pa je zasedla 5. do 8. mesto.
Tilen Zajc je pri članih do 74 kilogramov premagal kar štiri nasprotnike, v finalu pa je izgubil proti staremu znancu, Jaki Hudalesu. V kategoriji do 79 kg pa je gladko opravil z vsemi petimi nasprotniki in osvojil zlato na svetovnem pokalu!
Dobra uvrstitev na tem tekmovanju je marsikomu utrdila uvrstitev v reprezentanco, zadnji dvomi o tem pa bodo odpravljeni šele na zadnjem državnem prvenstvu in sledečem svetovnem pokalu. Našim borcem želimo še naprej veliko uspeha.

Sara

...

Leave a comment

Uradne ure KS Izlake

Vsak torek med 10. in 12. uro.
Rudi Bantan, podpredsednik
t: 041 336 596
e: info@izlake.si

Vsak četrtek med 17. in 19. uro.
Sašo Vučko, predsednik
t: 040 508 782
e: info@izlake.si

Arhiv