Hiška eksperimentov v OŠ Ivana Kavčiča

29. September 2015
Admin

 

 

V OŠ Ivana Kavčiča bo 1. oktobra 2015 potekal tehniški dan, z nazivom Hiška eksperimentov.

Dogodek bo potekal, od 8. do 16. ure v prostorih šole na Izlakah.

Od 14. do 16. ure se učencem in delavcem šole lahko pridružijo tudi zunanji obiskovalci.

Vabljeni!

Hiška eksperimentov obiskala OŠ Ivana Kavčiča, Izlake ­­

 

Ljubljana (Hiša eksperimentov), 1.10.2015 – Hiška eksperimentov je majhna Hiša eksperimentov, po duši popotnik, ki potuje po celi Sloveniji in za en dan eno izmed slovenskih osnovnih šol spremeni v center znanosti. Popotovanje po Sloveniji smo začeli leta 2014. Danes je Hiška eksperimentov obiskala šolarje v OŠ Ivana Kavčiča, ki so eksperimentirali na več kot štiridesetih mobilnih eksperimentih.

 

Hiša eksperimentov je center znanosti, ki skuša svoje obiskovalce navdušiti za učenje, raziskovanje, radovednost, postavljanje vprašanj in iskanje odgovorov. Stalne prostore ima v Ljubljani, kjer jo obiskujejo posamezniki in skupine iz vse Slovenije.

 

Hiša eksperimentov je prisluhnila želji otrok po vsej Sloveniji, da jih obišče v njihovem kraju. Tako smo izdelali mobilno Hišo eksperimentov – Hiško eksperimentov. Aktivnost sta omogočila globalna pokrovitelja Lek, član skupine Sandoz d.d. ter Telekom Slovenije d.d.

 

Ko šola postane center znanosti

Hiška eksperimentov je aktivnost Hiše eksperimentov, s katero so doživetja iz Hiše eksperimentov postala mobilna. Hiška obiskuje osnovne šole po Sloveniji in jih za en dan spremeni v centre znanosti in raziskovanja. Obisk poteka tako, da Hiška »zavzame« dva, tri razrede, kjer postavijo eksperimente in povabijo šolarje na brezplačen obisk in eksperimentiranje. Isti dan na šoli priredijo tudi dva znanstvena šova – dogodivščini. Za šolarje je to dan sproščene znanosti, eksperimentiranja in izobraževanja.

 

»Veseli smo, da bo naša šola s pomočjo Hiške eksperimentov postala center znanosti ter se za en dan spremenila v velik eksperiment. Priložnost povezati usvajanje znanja preko zabave in igre je izjemna motivacija za učence. Obisk Hiške eksperimentov bo gotovo prijetno in nepozabno doživetje za učence, delavce šole in zunanje obiskovalce.« Tatjana Krautberger, ravnateljica

 

»Ker želimo znanost približati prav vsem, smo se odločili, da naš obisk za učence in šolo ne bo predstavljal finančnega stroška. Poleg globalnih pokroviteljev smo k sodelovanju povabili tudi lokalne pokrovitelje in občine, ki bodo tako lahko dejavno vplivali na izobraževanje in znanstveno raziskovanje v svojem kraju,« je poudaril dr. Miha Kos, direktor Hiše eksperimentov

 

 

 

...

Leave a comment

Uradne ure KS Izlake

Vsak torek med 10. in 12. uro.
Rudi Bantan, podpredsednik
t: 041 336 596
e: info@izlake.si

Vsak četrtek med 17. in 19. uro.
Sašo Vučko, predsednik
t: 040 508 782
e: info@izlake.si

Arhiv