Izlačan Tilen Zajc svetovni podprvak

30. November 2015
Admin

Tilen in Srečko Tilen svetovni podprvak

V Dublinu na Irskem je v  tednu  od 21.11. do 29.11.2015 pod  okriljem WAKO  organizacije potekalo  Svetovno člansko prvenstvo v kickboxingu .

Z izbrano vrsto slovenske reprezentance sta se ga udeležila tudi dva predstavnika Karate kluba Pon Do Kwan Izlake. Srečko  Rozman je bil prisoten kot reprezentančni trener,  Tilen Zajc  pa kot tekmovalec v point fightingu  v kategoriji   – 74 kg.

 

Za Tilna je bil to prvi finale v članski konkurenci na Svetovnem prvenstvu. Pot do finala je tlakoval z zmagami nad takšnimi borci, kot je izkušeni in na tem prvenstvu izjemno motivirani domačin, aktualni evropski prvak Irec Mark McDermott. V svoji najboljši predstavi na tem prvenstvu pa je Zajc suvereno premagal še odličnega Italijana Farino. V finalu pa je moral priznati premoč osem let starejšemu, odličnemu ameriškemu tekmovalcu.

Tilen je bil tudi ključni v ekipnih obračunih za zmago nad Irci, kasneje pa je tudi sam skoraj zrežiral preobrat z Nemci, ki so slovenski izbrani vrsti preprečili uvrstitev med dobitnike odličij.

Tilen Zajc je tako dosegel največji uspeh slovenske reprezentance v point fighingu na tem Svetovnem prvenstvu, ki je hkrati tudi eden največjih v njegovi osebni zbirki uspehov.

 

Bojan Korošec, selektor reprezentance: »Moramo upoštevati, da se naši tekmovalci merijo s profesionalci. Zato vsa pohvala vsem našim fantom in dekletom, ki tako uspešno usklajujejo svoje zasebno življenje s takšnimi športnimi uspehi…”

 

 

M.Z.

...

Leave a comment

Uradne ure KS Izlake

Vsak torek med 10. in 12. uro.
Rudi Bantan, podpredsednik
t: 041 336 596
e: info@izlake.si

Vsak četrtek med 17. in 19. uro.
Sašo Vučko, predsednik
t: 040 508 782
e: info@izlake.si

Arhiv