Izlačani na prvem turnirju za državno prvenstvo v Ormožu uspešni

Ormož, 13.3.10.V soboto smo se  izlaški kikbokserji odpravili na prvi turnir za državno prvenstvo v tej sezoni, ki je potekal v Ormožu. Na tem turnirju so se odlično odrezali naši najmlajši borci.

Turnir je s svojo krstno borbo prestal Žan. Odrezal se je solidno saj je premagal lanskoletnega državnega prvaka v kategoriji -32 kg. V isti kategoriji sta nastopila tudi Toni in Aleksander. Toni se je odločno upiral v svoji prvi borbi na državnem nivoju. Alex je s svojo borbenostjo je premagal nasprotnika iz Izole. V tej kategoriji smo Izlačani imeli klubski polfinale kjer je zelenec Žan je moral priznati premoč bolj izkušenega Aleksandra. V finalu pa je Alexu zmaga ušla le za nekaj točk. Tilen G. je ob svoji krstni borbi osvojil odlično drugo mesto. 

Ana Marija, Maja, Vita, Lucija in Peter so zasedli prva mesta v svojih kategorijah. Samanta je imela svojo prvo borbo proti Petri iz Nove Gorice. Pokazala je veliko hrabrosti in si z rezultatom 18:9 priborila prvo mesto. To ji je zagotovo dalo veliko spodbude za prihodnja tekmovanja.

Žan je pokazal dobro tehniko in zasedel na koncu drugo mesto. Njegov brat Rok se je prav tako dobro odrezal in prav tako zasedel drugo mesto.

Robi je bil v borbi neustrašen a mu je na koncu zmanjkalo moči in je tako moral priznati premoč izkušenega borca Filipa iz Ptuja. Sara se je v finalu spopadla z že znano borko iz Zagorja. Sari je po podaljšku ušla zmaga za eno točko, tako da je zasedla drugo mesto.

Nato je na tatami pomeril še naš trener Miloš in v prvi borbi z rezultatom 10:0 premagal nasprotnika iz Ljubljane. V naslednjem kolu ga je čakal borec s katerim se zadnje čase pogosto srečujeta, Klemenom iz Zagorja. Na koncu je Miloš moral priznati poraz. V skupini do 74 kilogramov se je Nejc pomeril prav tako z Klemnom in izgubil. Po dveh letih je na tatami zopet stopil tudi Jure in se solidno odrezal.

Da je mera polna pa mu je sodil tudi naš novo pečeni sodnik Blaž. Oba dva sta se odrezala odlično. Jure je v prvem kolu premaga tekmovalca iz Zagorja v polfinalih pa priznal premoč Izidorja iz Ptuja.

Tretje mesto je prav tako zasedla tudi Maruša, ki pa je  zaradi poškodbe morala borbo predati. Naš borec Tilen Z. je v kategoriji mladincev odlično konkuriral nasprotnikom in brez težav osvojil prvo mesto. Letos je prvič nastopil v članski kategoriji, kjer mu je že prvo borbo žreb na žalost določil Klemena. Tilen je v prvi polovici vodil, v drugi pa je moral zmago prepustiti bolj izkušenemu borcu.

Ta turnir je bil uvod v državno prvenstvo, že naslednji vikend pa se selekcija naših borcev podaja na veliko tekmovanje v Nemčijo.

 

 

Maruša in Sara

 

...

Leave a comment

Uradne ure KS Izlake

Vsak torek med 10. in 12. uro.
Rudi Bantan, podpredsednik
t: 041 336 596
e: info@izlake.si

Vsak četrtek med 17. in 19. uro.
Sašo Vučko, predsednik
t: 040 508 782
e: info@izlake.si

Arhiv