Izlačani želi medalje v dveh državah naenkrat

V soboto, 8. 10. 2011 so izlaški borci sodelovali na kar dveh mednarodnih turnirjih hkrati. Naši najmlajši borci so se udeležili mednarodnega turnirja OFFENER STEIRISCHER SCHULER UND JUNIOREN CUP, ki je potekal v Avstriji. Starejši borci pa so se udeležili 9. Italian open, ki je potekal v Italiji. To je bilo prvič, da so Izlačani sodelovali na dveh mednarodnih turnirjih istočasno.
V Italiji, kjer so se borili starejši, so v soboto potekale ekipne borbe in posamične borbe do 16 let. Prvi je na tatami stopil Rok Vrtačnik, ki se je boril z Jamesom Harisom iz Velike Britanije. Rok je v borbi pokazal veliko borbenosti in odlično tehniko, a na koncu je imel nekaj smole s podlago, saj so tatamiji precej drseli.

Naslednja se je borila Maruša Izlakar, ki je v prvem kolu z deset razlike premagala borko iz Italije, v finalu pa je z razliko dveh točk izgubila proti odlični borki Shannen Ryan iz Velike Britanije in tako osvojila odlično drugo mesto.

Tilen Zajc se je v večernem delu tekmovanja boril v ekipnih borbah skupaj s Hudalesom in Benkom. Žreb jim je prvo kolo namenil italijansko, tudi pri sodnikih favoratizirano, ekipo Besfighter. Tilen je zelo premišljeno in zbrano ugnal prvega borca in priboril ekipi eno zmago. Jaka in Aljaž pa sta na žalost klonila proti drugima dvema borcema in zato se ekipa ni uvrstila v naslednji krog.

Nadaljevanje tekmovanja je potekalo v nedeljo, ko so bili na sporedu člani in open kategorije. Prvi od Izlačanov je nastopil Tilen, ki je prvo borbo dobil s 3:0, saj je nasprotnik iz Avstrije predal borbo. V isti kategoriji kot Tilen je tekmoval tudi Robi Veber, ki je ugnal borca iz Avstrije in se prav tako kot Tilen uvrstil v naslednji krog. Med tem, ko sta ta dva borca čakala na drugi kolo (v kategoriji je bilo namreč kar 33 borcev) se je na sosednjem tatamiju izkazala Sara Smrekar, ki je prvo borbo brez težav ugnala borko iz Italije . V borbi za medaljo pa se je pomerila z zelo dobro in izkušeno borko Ido Abrahamsen iz Norveške in izgubila z rezultatom 2:12, a je vseeno osvojila pomembno izkušnjo. Po tej borbi sta pesti in noge ponovno prekrižala tudi Robi in Tilen. Slednji je po dobri borbi in veliko borbenosti izgubil proti Stazciniju iz Italije in tako osvojil 8. do 16.mesto. Robi je prav tako izgubil proti Italijanu, vendar mu bodo nove izkušnje, ki jih je pridobil zagotovo še koristile. Tako so Izlaški borci končali tekmovanje v Italiji s srebrom Maruše.

Na drugem koncu, v Avstriji pa  so se Aleks Maselj, Ana-Marija Maselj, Žan Juvan, Žan Ferme, Samanta Abdič, Ines Veber ter Klara Ferme pod vodstvom trenerke Maje Vetršek udležili odprtega turnirja  v Wiesu, Avstrija – OFFENER STEIRISCHER SCHULER UND JUNIOREN CUP. Na tekmovanju je sodelovalo 120 borcev iz treh držav.

Izlačani so domov odnesli kar šest medalj in en pokal, ki ga je osvojil Aleks Maselj. Aleks je tekmoval v kategoriji dečkov do 37 kg, kjer je imel kar štiri borbe, ki so trajale dvakrat po minuto in pol in bile zelo naporne. V prvi borbi se je boril z borcem iz kluba Budo Sport Wien proti kateremu je zmagal z rezultatom 6:1, v drugi borbi je z rezultatom 9:1 premagal borca iz kluba Asko 2B, v polfinalu je ugnal borca z rezultatom 5:1. V finalni borbi je z rezultatom 5:3 ugnal slovenskega borca Timija Sitarja in tako zelo zasluženo osvojil odlično prvo mesto. Nato je Aleks imel borbe še v kategoriji dečkov do 42 kg kjer je na koncu osvojil odlično drugo mesto. Prvo borbo je zmagal z odličnim rezultatom 12:1 proti borcu iz kluba Atus Gratkorn. Drugo borbo pa je izgubil z razliko ene pike.

Klara Ferme je po zahtevni borbi proti Avstrijki na žalost izgubila, bila pa je to tudi njena krstna borba na mednarodnem turnirju, tako da se je odrezala izvrstno in na koncu vseeno osvojila tretje mesto. V kategoriji do 32 kg je tekmovala Ines Veber. Borila se je proti borki iz kluba ATUS GRATKORN. Žal pa je borbo izgubila z 1:4 a vseeno osvojila tretje mesto.

Ana-Marija se je zelo dobro odrezala proti Madžarki, ki je bila dvakrat težja od nje, pokazala je veliko borbenosti na koncu pa je osvojila drugo mesto.

Žan Ferme se je zelo potrudil ampak mu na krstnem turnirju v tujini na žalost ni uspelo premagati borca iz kluba ASVO DL, tako je osvojil za prvi mednarodni turnir solidno  5. do 8. mesto. Samanta Abdič je v kategoriji do 47 kg izgubila z 1:11 proti borki iz kluba ATUS GRATKORN a s tem vseeno osvojila drugo mesto. In na koncu je bil še Žan Juvan, ki je osvojil tretje mesto v zelo močni kategoriji do 47 kg. Izgubil pa je s 3:9 proti borcu iz kluba ASVO BOCHAVHA.

Vsi borci so se zelo potrudili in se zelo dobro izkazali, domov pa so poleg medalj in pokala odnesli še kup novih izkušenj, ki bodo predvsem našim mladim borcem še kako dobro koristili v prihodnje.

Maruša in Klara

...

Leave a comment

Uradne ure KS Izlake

Vsak torek med 10. in 12. uro.
Rudi Bantan, podpredsednik
t: 041 336 596
e: info@izlake.si

Vsak četrtek med 17. in 19. uro.
Sašo Vučko, predsednik
t: 040 508 782
e: info@izlake.si

Arhiv