JURE PETI NA SVETU

Coimbra, Portugalska. Od 28/11 do 2/12 2007 je v najstarejšem Portugalskem univerzitetnem mestu potekalo svetovno člansko prvenstvo v kikboksingu pod okriljem organizacije WAKO – svetovnega združenje kikbokserskih organizacij. Na tekmovanju je bilo prisotnih 40 držav, ž več kot 600 reprezentanti. Prvenstva se je udeležila tudi slovenska izbrana vrsta, ki je skupaj z spremljevalcema štela kar 16 borcev. Član reprezentance je bil tudi tekmovalec iz izlaškega karate kluba Pon-Do-Kwan, Jure Vetršek.

 Povabljena je bila tudi Maja Vetršek, ki pa na prvenstvu žal ni mogla prisostvovati zaradi študijskih obveznosti.

Nastopil je v disciplini semi contact v kategoriji članov do 79 kg. Poleg tekmovanja v semi contactu je potekalo tudi tekmovanje v full contactu, aero-kikboksingu ter glasbenih formah oziroma katah. Slovenci so se podali na pot že v noči iz nedelje na ponedeljek, leteli pa so iz Trsta preko Rima v Lisbono, in nato še dobre 3 ure z avtobusom do Coimbre, kamor so prispeli  torek zvečer. Že takoj ko so prispeli, so opravili preverjanje teže, pri kateri ne sme biti navzgor nobenih odstopanj. Torek in sredo so izkoristili za spoznavanje mesta in Portugalske kulture in sproščanje, v četrtek pa se je začelo zares.

Juretu je za prvo borbo žreb določil domačega-Portugalskega, državnega prvaka. Izlaški tekmovalec je bil pred začetkom popolnoma sproščen, saj ni imel velikih pričakovanj, zanj pa je bil uspeh že, da se je uvrstil na prvenstvo. Prav mentalna sproščenost je verjetno botrovala temu, da je Jure vodil že v prvi rundi borbe. V drugi si je prednost s taktično borbo samo še povečal, in v tretji borbo predčasno zaključil zaradi desetih točk razlike, z rezultatom 16:6. Tekmovanje se je za Izlačana nadaljevalo v petek ob 12h, ko se je pomeril z Mitkom iz Bulgarije. Rezultat je bil sila tesen tekom cele prve in druge runde. V zadnje pol minute tretje runde pa je Jure dobil premočan udarec v glavo, kar mu je odpihnilo koncentracijo. Posledica sta bili dve popolnoma nepotrebni točki za Bolgara, ki sta mu na koncu prinesli zmago z 16 proti 14. Jure je tako izgubil borbo, ki bi mu lahko prinesla medaljo, vseeno pa se je na koncu uvrstil od  petega do osmega mesta, kar je za debitantni nastop na svetovnem članskem  prvenstvu z reprezentanco, odličen uspeh. Od Slovencev sta v borbah bronaste kolajne osvojila Ranis Smajlovič in Klemen Juvan. Zelo uspešne pa so bile tekmovalke v aero-kikboksu, kjer je Blanka Barada osvojila 1. mesto posamično, poleg tega pa so dekleta osvojila prvo mesto tudi v skupinah. Tekmovanje je trajalo do nedelje, toda del ekipe se zaradi zapletov na letališčih je v Slovenijo vrnili šele v torek zvečer.

 

vju

 

...

Leave a comment

Uradne ure KS Izlake

Vsak torek med 10. in 12. uro.
Rudi Bantan, podpredsednik
t: 041 336 596
e: info@izlake.si

Vsak četrtek med 17. in 19. uro.
Sašo Vučko, predsednik
t: 040 508 782
e: info@izlake.si

Arhiv