Kickbokserska ekspedicija v Bolgarijo

 Varana,200; od 21. pa do 26. oktobra se je mestu ob Črnem morju odvijalo letošnje člansko evropsko prvenstvo v kikboksu .

novice/majasprejem.jpg

 

 Turnirja se je udeležila tudi slovenska kikboksing reprezentanca, ki je bila tako ena izmed 35ih nastopajočih držav. Na prvenstvu se je zvrstilo okoli 550 tekmovalcev vrhunskih tekmovalcev, od tega je bilo 20 slovenskih predstavnikov, ki so tekmovali v  4 disciplinah: semi contaktu, full contaktu, aerokikboksu ter glasbenih formah. Evropsko prvenstvo v kikboksu, je poleg svetovnega, najmočnejše tekmovanje.

V semi contaktu se je nastopila tudi borka z Izlaškega Pon Do Kwana, Maja Vetršek. Maja je imela v kvalifikacijah nekoliko smole, saj je pri žrebu naletela na aktualno svetovno prvakinjo in tudi kasnejšo nosilko tega evropskega prvenstva, Madžarko Sofijo Minda. Kljub temu, da je Maja pokazala dobro borbo in obilico sproščenosti, ki ji je v preteklosti manjkala, to ni bilo dovolj za uvrstitev na stopničke. Osvojila je  5. mesto, a pokazala bistven napredek pri dojemanju borbe.

Od celotne reprezentance sta bronasto medaljo osvojila dva predstavnika, Klemen Buzina v semiju ter Gregor Debeljak v full contaktu.

Tako je celotna reprezentanca športno uživala en teden v sončni in obmorski Varni, kje so bile temperature še prav prijetne. Ko pa se je vrnila v domači klub, pa so ji njeni soborci pripravili majhen sprejem.

mav

...

Leave a comment

Uradne ure KS Izlake

Vsak torek med 10. in 12. uro.
Rudi Bantan, podpredsednik
t: 041 336 596
e: info@izlake.si

Vsak četrtek med 17. in 19. uro.
Sašo Vučko, predsednik
t: 040 508 782
e: info@izlake.si

Arhiv