Medalje Izlačanom na svetovnem pokalu

novice/rok_rimini10.jpg

 

Rimini, 4. Do 6/6. V petek 4.junija se je sedmerica izbranih izlaških borcev skupaj z ostalimi reprezentanti Slovenije pogumno podala na 15°Best Figter World Cup v organizaciji svetovnega združenja kickboksing zvez WAKO.

 Po dolgi vožnji v obmorsko mesto Rimini (Italija), so vsi borci opravili obvezno preverjanje teže. Po tehtanju so tekmovalci v ekipnih borbah in full contactu ostali v dvorani skupaj z nekaj navijači. V ekipi juniorjev je slovenske barve zastopal tudi naš borec Tilen Zajc. Ekipa je šele v polfinalu izgubila proti domači Italijanski ekipi, a Tilen je priboril kar nekaj točk. Na koncu so tako zasedli 3. mesto. V soboto je tekmovalce čakalo še posamično tekmovanje v disciplini semi-contact. Prva sta na tatami ponosno in z veliko mero poguma skočila Aleksander Maselj in Maruša Izlakar .

 Aleks je prvo borbo z odličnimi udarci z nogo ugnal nasprotnika iz Italije. Na sosednjem tatamiju pa je Maruša, prav tako z dobrimi udarci z nogo, premagala domačinko. Naslednjo borbo je Alex spretno ugnal Čeha, Maruša pa Hrvatico. V polfinalih je Alex na žalost klonil proti veliko bolj izkušenemu Bulgaru. V polfinalih je izgubila tudi Maruša,  proti že lanskoletni znanki Martini Lanzialo.  Oba borca sta dosegla za takšno veliko in pomembno tekmovanje izvrstno tretje mesto. Prav tako je tretje mesto dosegel Rok Vrtačnik, ki se je odlično spopadel z Italijanom in Bulgarom na koncu pa žal klonil proti še Nataru iz Italije z minimalno razliko 3:2. Tilen Zajc je letos prvič nastopal v kategoriji juniorjev. Tilen je v prvem kolu ugnal Hrvata ,v drugem Nemca, tretjem pa Čeha. V finalih je izgubil proti borcu, ki ga je že poznal iz petkovih ekipnih borb, Sclolpitu iz Italije. Tako je zasedel odlično drugo mesto. Vita Hudi in Sara Smrekar sta prvo borbo na žalost izgubili, a sta si obe priborili izkušnjo več na tekmovanjih najvišjega ranga, kar tudi veliko pomeni.

 Miloš Rozman se je kot zadnji borec spopadel v zelo močni kategoriji seniorjev. Prvo borbo je ugnal Italijana, nato pa je na žalost izgubil proti Italijanu.

 

Maruša

...

Leave a comment

Uradne ure KS Izlake

Vsak torek med 10. in 12. uro.
Rudi Bantan, podpredsednik
t: 041 336 596
e: info@izlake.si

Vsak četrtek med 17. in 19. uro.
Sašo Vučko, predsednik
t: 040 508 782
e: info@izlake.si

Arhiv