Na svetovnem pokalu stopničke za Izlaške borce

5-7 Junij, Rimini Italija. V petek ob zori se je peterica izlaških borcev iz kluba PonDoKwan z dvema spremljevalcema, Srečkom Rozmanom in Igorjem Smrekarjem, podala na pot proti obmorskemu mestu Rimini v Italiji.

novice/tilen ekipno.jpg

 Namen potovanja je bila udeležba na 14. svetovnem pokalu v kikboksu v disciplini semi kontakt pod okriljem svetovnega združenja kikboksing organizacij WAKO. Ob prihodu na mesto zločina se je najprej izvršilo obvezno tehtanje borcev s čimer se je preverilo ali ustrezajo prijavljeni kategoriji, nato pa so se reprezentanti nastanili v bližnjem hotelu.  Izlačana Sara in Tilen pa sta skupaj s trenerjem in še dvema reprezentantoma ostala v telovadnici in se pripravljala na ekipne borbe, ki so se odvijale že isti dan. Ekipe so bile sestavljen iz treh mladincev in ene mladinke. Pri ekipnem tekmovanju se na enkrat borita le dva borca, po en iz vsake ekipe, točke pa se se seštevajo za vse borce skupaj. Žreb jim je za prve nasprotnike določil domačine s katerimi niso imeli večjih težav. V nadaljevanju pa so z nekaj točkami razlike izgubili proti elitni madžarski ekipi. Na koncu so tako v ekipnem delu tekmovanje osvojili odlično tretje mesto.

 
                Naslednji dan, v soboto, so potekale posamične borbe na kar 14 boriščih naenkrat.

Mlajša predstavnica izlaškega kluba, Maruša Izlakar, se je v prvem kolu pomerila z precej izkušenejšo nasprotnico. Pokazala je dobro borbo, toda žal je z nekaj smole na koncu izgubila z majhno razliko.

Nusmir Bajraktarević, ki je tekmoval v članski kategoriji, je prav tako imel smolo, saj je že v prvem kolu naletel na aktualnega svetovnega prvaka in izgubil.

                Odlično pa je na tem tekmovanju najvišjega ranga odrezala Sara Smrekar. V prvi borbi je brez večjih težav ugnala grško nasprotnico, prav tako pa slavila v naslednjem kolu, saj je že imela v žepu medaljo. V borbi za finale je Sara izgubila proti nasprotnici iz Avstrije in tako osvojila tretje mesto. Ta medalja s svetovnega pokala je  zagotovo eden večjih uspehov v njeni športni karieri do danes. Razvila se je v pravo borko, na katero še velja računati.

Gregor Razpotnik je v prvem kolu prikazal visok nivo borbe proti predstavniku Italije, katerega je premagal z precejšnjo razliko. V drugem kolu je naletel na Irca, ki pa ga kljub prikazani vrhunski tehniki, tokrat ni uspel premagati.
                Najuspešnejši med izlaškimi borci pa je bil ponovno Tilen Zajc. Za uvod je brez težav premagal hrvaškega nasprotnika, ter si s tem zagotovil borbo proti domačinu.  Borbo s slednjim je zaključil predčasno, saj je dosegel razliko deset točk, kar po pravilih mednarodnega združenja za kikboks WAKO, pomeni predcasen zaključek borbe. Sledila je polfinalna borba proti Slovencu in tudi tega je Tilen suvereno premagal. V finalni borbi za zlato je Tilen ves čas povečeval razliko. Pri rezultatu 5 proti 0 v njegovo korist, pa je zal prejel premočan udarec v nos, ki je povzročil krvavitev. Sodniki mu niso dali dovolj časa za zaustavitev krvi, prav tako pa niso kaznovali nasprotnika zaradi v semi kontaktu nedovoljenega močnega udarca. Tako je Tilen na koncu osvojil odlično 2. mesto, kljub temu da si je po prikazanem zaslužil najvisjo stopničko.
                Po besedah glavnega trenerja Srečka Rozmana, so se vsi izlaški borci odrezali dobro, vsak zase pa ve kaj bi se glede borb še dalo popraviti in tako še izboljšati rezultate v prihodnje. Vse zasluge za uspehe izlaških borcev gredo vrhunskima trenerjema Milošu in Srečkotu Rozmanu, brez katerih ne bi bilo izlaskega PonDoKwana.

 

g&zec

 

...

Leave a comment

Uradne ure KS Izlake

Vsak torek med 10. in 12. uro.
Rudi Bantan, podpredsednik
t: 041 336 596
e: info@izlake.si

Vsak četrtek med 17. in 19. uro.
Sašo Vučko, predsednik
t: 040 508 782
e: info@izlake.si

Uporabni kontakti

Center za socialno delo Zasavje

Enota Zagorje ob Savi
tel.: 03 56 60 240


Zdravstveni dom Zagorje ob Savi

Splošne informacije
tel.: 03 56 55 000

Nujna medicinska pomoč
tel.: 03 56 55 016


Rdeči križ Zagorje

Splošne informacije
tel.: 03 56 67 760
mob.: 041 772 621


Sopotniki, zavod za medgeneracijsko solidarnost

Brezplačni prevozi za starejše
tel.: 031 825 555


Društvo upokojencev Zagorje ob Savi

Splošne informacije
tel.: 03 56 68 286
mob.: 031 374 052


Dom starejših občanov Polde Eberl-Jamski, Izlake

Pomoč družini na domu
mob.: 041 310 829