NEVA – EVROPSKA PRVAKINJA

10.11.2007 Faro Algarve, Portugalska. Že od torka 6/11, do nedelje je potekalo na Portugalskem evropsko mladinsko in kadetsko prvenstvo v kikboksu. Kot člana slovenske izbrane vrste sta se ga udeležila tudi dva tekmovalca iz izlaškega kluba Pon Do Kwan, in sicer Neva Ocepek ter Tilen Zajc.

Kot trener  ju spremlja starosta izlaškega kikboksa in glavni »krivec« za uspehe Izlačanov, g. Srečko Rozman. Tekmovalci so se v torek in sredo dodobra odpočili, v četrtek pa se je začelo zares. Tilen je po težki borbi klonil proti starejšemu in večjemu nasprotniku z minimalno razliko in na koncu osvojil pohvalno 8. mesto. Neva je imel borbo v prvega kroga prav tako v četrtek ob 13h proti Hrvatici Lani Ješić. Rezultat je bil 17 proti 8 v korist izlaške tekmovalke. Po besedah trenerja, gospoda Rozmana, je bil Neva med borbo nekoliko premalo zbrana, zato jo je nasprotnica nekajkrat presenetila, a vendar je Neva zanesljivo zmagala. Večerna razčlenitev borbe in pogovor s trenerjem se je obrestoval že naslednji dan. Neva je dobljene napotke v veliki meri poslušala, in v petek z Madžarko  Roxano Virag predčasno zaključila borbo zaradi razlike 10 točk, saj je bil rezultat kar 12:2. Neva si je v petek med ogrevanjem nekoliko poškodovala mišico na nogi, tako da jo je nastop v finalu malček skrbel. Toda ponovno je vskočil Srečko z pravimi besedami in motivacijo ter jo že zvečer pripravil na sobotni veliki finale. Kot se za finale spodobi, je v njem Neva srečala najtežjo nasprotnico. Ker je dosledno poslušala trenerjeva navodila in bila 100 % skoncentrirana, je finale dobila z najboljšim možni  rezultatom 10:0, ki pa ni posledica nekvalitetne nasprotnice, ampak velike spretnosti Neve, kateri gre vsa pohvala za prikazane borbe.


Ne tem mestu se je potrebno zahvaliti našemu pomembnemu sponzorju, to je podjetju Kovit projekti, ki je finančno podprlo udeležbo naših tekmovalcev na evropskem prvenstvu na Portugalskem, saj je bil to velik zalogaj za naš mali klub.
Prihod prvakinje domov v ponedeljek zvečer pa je bil, kot se spodobi, proslavljen z sprejemom katerega so se udeležili člani kluba, starši in predsednik krajevne skupnosti Izlake.

 

vju

...

Leave a comment

Uradne ure KS Izlake

Vsak torek med 10. in 12. uro.
Rudi Bantan, podpredsednik
t: 041 336 596
e: info@izlake.si

Vsak četrtek med 17. in 19. uro.
Sašo Vučko, predsednik
t: 040 508 782
e: info@izlake.si

Arhiv