NEVA -SVETOVNA PRVAKINJA

24.-29.9.2008, Neapel. V Italji je potekalo mladinsko svetovno prvenstvo organizacije WAKO v kikboksu, to je tekmovanje na najvišji ravni za mladince do 18 let, ki poteka vsake dve leti. Skupaj z slovensko izbrano vrsto so se tekmovanja udeležili tudi štirje predstavniki izlaškega kluba, ki trenirajo po sistemu Pon-Do-Kwan. Hrabri izlaški borci, ki so na mladinskem svetovnem prvenstvu zastopali Slovenijo so bili: Neva, Gregor, Rok in Tilen.

novice/sp3sprejem.jpg 

 Kot že v naslovu omenjeno, je prestižno lovoriko svetovne prvakinje osvojila Neva Ocepek. Skozi kvalifikacije se je prebila brez večjih težav. Nasprotnicam je vsilila svoj način borbe ter s tem vodila duel, kar je prinašalo suverene zmage. Njena koncentracija je bila ves čas na vrhuncu. V finalu je po treh napornih rundah porazila Irko za pet točk razlike.

novice/sp4transparent.jpg

Drugi najboljši Izlačan je bil Gregor Razpotnik, ki je bil v uvodnih borbah zelo sproščen in brez pričakovanj, kar je bil eden od vzrokov za zmage. V četrtfinalu, ko bi zmaga že pomenila medaljo, pa je žal podlegel pritiskom. Odnesel pa je bogate izkušnje, ki mu bodo še kako prav prišle  na prihodnjih velikih tekmovanjih, saj se bo kmalu pomeril tudi v bolj težavni članski vrsti. Njegova uvrstitev na mladinskem svetovnem prvenstvu pa je vseeno njegov največji uspeh do danes. Tilna Zajca je trema »zvijala« že pred prvo borbo, toda vseeno je močno zmagal. V naslednjem kolu je bil žal poražen, saj nikakor ni uspel pokazati borbe, ki jo je sposoben. Pričakuje se, da bo v kratkem lahko prenesel sproščenost in hitrost, ki jih prikaže na treningih, na tekmovanja. Debitant na velikih tekmovanjih je bil mladi član Rok Vrtačnik. Pokazal je veliko želje, toda pritisk velikega tekmovanja je bil žal prevelik. Izgubil je v prvem kolu, dobil pa neprecenljive izkušnje in lepe spomine iz skoraj enotedenskega spektakla mladinskega svetovnega prvenstva.

Svojim asom so predstavniki Pon-Do-Kwa  Izlake v ponedeljek pripravili veličasten sprejem v telovadnici na Izlakah. Vsem tekmovalcem, še posebej pa prvakinji Nevi je vodstvo kluba izročilo nagrade in jih počastilo. Zahvalo sta prejela tudi trenerja Srečko in Miloš Rozman. Prvi je tekmovalcem stal ob strani v borbah kot sekundant, kar je najpomembnejša naloga, saj je dober nasvet trenerja, ki popolnoma pozna tekmovalca, v pravem trenutku lahko odločilen. Srečko je svojo nalogo izvrstno opravil, za kar mu gre vsa zahvala.


vju

...

Leave a comment

Uradne ure KS Izlake

Vsak torek med 10. in 12. uro.
Rudi Bantan, podpredsednik
t: 041 336 596
e: info@izlake.si

Vsak četrtek med 17. in 19. uro.
Sašo Vučko, predsednik
t: 040 508 782
e: info@izlake.si

Arhiv