NEVA ZAMAGALA NA SVETOVNEM POKALU, GREGOR TRETJI

 novice/gregor_stopnicke_wc.jpg

1-3/6-07, Salsamaggiore Terme Italija. Čez vikend se je 6 članov izlaškega klana karate klub Pon-Do-Kwan Izlake, pod vodstvo Srečka Rozmana, s slovensko reprezentanco v kikboksu udeležilo velikega tekmovanja za svetovni pokal v Italiji. Na tekmovanju je bilo zastopanih 23 držav iz Evrope in Severne Amerike.

 

novice/gregor_stopnicke_wc.jpg 

Kot že omenjeno v naslovu, je v kategoriji mladink semi kontakt do 65 kg, s konkurenco pomedla Neva Ocepek. Otvoritveno borbo z Italijanko je zmagala z najboljšim možnim rezultatom, to je 10 proti nič. Nasprotnico iz Hrvaške v drugem kolu je ugnala s 7 proti 5. Borba z Madžarko Viviano je bila zopet zaključena predčasno, zaradi razlike desetih točk, ki jo je dosegla Neva. Kot se spodobi, jo je v finalu čakal najtežji izziv – članica znane madžarske ekipe Kirley team. Nevina nasprotnica se je pobližje spoznala z njeno nogo in zato predala borbo.  

novice/gregor_borba.jpg 

K uspehu Izlačanov pa je svoj delež prispeval tudi perspektivni mladenič po imenu Gregor Razpotnik, ki je v kategoriji mladincev do 57 kg osvojil odlično 3. mesto in s tem točke za svetovni pokal. Prva dva nasprotnika iz Italije je s svojo superiorno nožno tehniko ugnal relativno lahko. Zataknilo se mu je v polfinalu, kjer je klonil proti Madžaru Veresu , ki je bil spretnejši pri izmikanju in uporabi ročnih tehnik.

Dobro koncentracijo in spretnosti pa je prikazal Nusmir Bajraktarević, ki je prvega nasprotnika »povozil« z 11 proti 1, v drugem kolu pa se je boril z Norvežanom Torom in z malo smole izgubil s 6 proti 7.

Podobno se je dogajanje odvijalo Milošu Rozmanu, ki je v prvi borbi pokazal bogate izkušnje in gladko zmagal, nato pa klonil proti Grku in tako na koncu osvojil 23. mesto.

Pretežno na izlet v Italijo pa sta se peljala Tilen in Jure, ki sta kljub uspešnima borbama zaradi neugodnih spletov okoliščin izgubila mesti na stopničkah. 

To tekmovanje je bilo za Izlačane pomembno še zaradi ene zadeva. To so nove trenirke, ki so jih prvič oblekli in pokazali javnosti. Nakup le-teh so omogočila podjetja Kovit projekti, NLB Banka Zasavje, Aki Izlake, I-net in Grasit. Za to se jim vsi lepo zahvaljujejo in ob enem upajo, da bodo dolgo lepi v novih trenirkah.

 

 (vju)

 

...

Leave a comment

Uradne ure KS Izlake

Vsak torek med 10. in 12. uro.
Rudi Bantan, podpredsednik
t: 041 336 596
e: info@izlake.si

Vsak četrtek med 17. in 19. uro.
Sašo Vučko, predsednik
t: 040 508 782
e: info@izlake.si

Arhiv