NOVI USPEHI

Minuli vikend , 31.oktobra in 1. novembra 2009, se je v Italiji, natančneje v mestu Bagnatica, odvijal že sedmi Italian open, mednarodni turnir v kickboksu. Izmed 14 držav je bila tam tudi Slovenija in 5 tekmovalcev od vseh 815 nastopajočih je zastopalo rdeče-črne barve Karate kluba Pon Do Kwan Izlake.

novice/vita sara stopnicke.jpg

Kot prva  se je na borišče podala Maruša Izlakar. Maruša in Grkinja Mile sta v svoji kategoriji kadetinj do 50kg  pokazali razgibano borbo. Na koncu pa so žal sodniki razsodili v prid nasprotnice, ki je kasneje stala na najvišji stopnički. Maruša je bila na koncu tretja.Nato se je na borišče podala Sara Smrekar. V kategoriji kadetinj -60 kg je imela borbo z nekoliko bolj izkušeno špansko tekmovalko. Kljub dobri in odločni borbi je proti njej klonila.  S to isto nasprotnico se je borila tudi Vita Hudi, a je bila tudi za njo žal nasprotnica premočna. Sočasno z borbami deklet, so potekale tudi borbe fantov na drugih tatamijih / boriščih.

Tilen Zajc je prvo borbo zmagal  z  fenomenalno razliko 11:0 proti domačinu iz Bagnatike. Navadno se borba konca, če je razlika 10 točk, toda Tilen je ob rezultatu 9 prti nič dosegel udarec z nogo v glavo, ki šteje dve točki. Tudi za naslednji dvoboj v svoji kategoriji kadetov do 63kg je Tilen pokazal sproščeno in razigrano borbo in seveda zmagal. V finalu se je pa pomeril z že  znanim nasprotnikom iz Slovenije. Kljub dobrem taktiziranju in dobro premišljeni borbi, je Tilen na koncu zasedel  drugo najvišjo stopničko.

V kategoriji mlajših kadetov, do 42kg,  se je izvrstno odrezal Rok Vrtačnik.Prvo borbo je z rezultatom 11: 2 zmagal proti Yuriju Gentile. Sledil je še prikaz zelo dinamične in napete borbe z Italijanom. Tudi njemu je bil Rok kos. Zadnjo, finalno borbo pa je žal dobil nasprotnik iz sosednje Hrvaške. Na koncu je bil tako Rok odlicen drugi.

V nadaljevanju jesenskega dela tekmovanje so se Izlaški kickbokserji zopet izvrstno odrezali in sedaj se že veselijo najmočnejšega mednarodnega tekmovanja v Sloveniji, ki bo potekalo ta vikend v Zagorju. Članski del kluba pa se pridno pripravlja za svetovno prvenstvo, ki bo konec meseca v Italiji.

MaV

...

Leave a comment

HITRI KOLEDAR

Arhiv