Očiščevalna akcija 2009

V soboto, 4. 4. 2009, sta  Turistično društvo Izlake in Krajevna skupnost Izlake organizirala očiščevalno akcijo .Akcije se je udeležilo okrog 120 prostovoljcev iz kraja.

novice/ociscevalna09.jpg

K sodelovanju smo povabili društva in posameznike našega kraja, da smo s skupnimi močmi odstranili smeti, ki so se nakopičile skozi leto.

novice/ociscevalna09.jpg
 
Z delom smo pričeli ob 8.uri.
Čistili smo brežino potoka Orehovica, Lesji potok, Medija in strugo potoka v Šemniku. Prav tako so se urejale pohodne poti v kraju ter okolica športnega igrišča. 
Večina nas je z delom zaključila okrog 11. ure, ko smo se zbrali  na športnem igrišču. Tam smo bili pogoščeni z malico in pijačo, za katero so poskrbeli v ETI- ju.


Ugotovili smo, da je žal smeti in druge navlake to leto spet več kot običajno.  
To leto je bilo res veliko prostovoljcev. Ozaveščenost krajanov  o čistem in zdravem okolju je torej čedalje boljša. Spodbujajoče je tudi dejstvo, da je sodelovalo precej mladih.  Ne smemo namreč pozabiti, da iz majhnega raste veliko.


Zavedamo, da s takšno akcijo kraja ne bomo mogli povsem očistiti, vendar želimo z njo vzpodbuditi ljudi k razmišljanju in z lastnimi dejanji tudi pokazati, da se da z malo dobre volje veliko postoriti, da bomo živeli v čistem in urejenem mestu.

Vsem skupaj in vsakemu posebej hvala v imenu našega kraja.

...

Leave a comment

Uradne ure KS Izlake

Vsak torek med 10. in 12. uro.
Rudi Bantan, podpredsednik
t: 041 336 596
e: info@izlake.si

Vsak četrtek med 17. in 19. uro.
Sašo Vučko, predsednik
t: 040 508 782
e: info@izlake.si

Arhiv