Prvi turnir za državno prvenstvo v kikboksu

V soboto so se izlaški borci z novimi močmi odpravili na prvi turnir za državno prvenstvo,ki se je odvijal v Zagorju.

novice/tanja/1dp_zagorje11_milos.jpg

 Po uspešno opravljenemu preverjanju teže je sledila predstavitev klubov, kjer je sodelovalo 246 tekmovalcev iz celotne Slovenije. Izlaški borci so pričeli tekmovanje v kategoriji mladincev do 69 kilogramov, v kateri se je pomeril Tilen Zajc. Tilen je imel malo smole in še ni bil čisto pripravljen na borbo, saj za ogrevanje ni imel dovolj časa, zato je moral priznati premoč Hudalesa iz Izole, tako da se je moral zadovoljiti s tretjim mestom.

novice/tanja/1dpzagorje11_peter_vs_majkicbum_0.jpg 

Nato se je Tilen pomiril še pri članih v isti težnostni kategoriji, kjer je tekom kvalifikacij brez težav ugnal Taškarja iz Zagorja in na koncu še nasprotnika iz Ptuja in tako slavil zmago. Pri mladincih do 63 kilogramov se je Robert Veber pomeril proti izkušenemu borcu iz Izole, proti komer je pokazal veliko borbenosti, a na koncu mu je zmanjkalo izkušenj in moral priznati premoč.

Rok Vrtačnik je tokrat tekmoval kar v dveh kategorija; pri starejših kadetih je z minimalno razliko ugnal Gregoriča, nato pa v finalih priznal premoč nasprotniku, ki je imel prednost  domačega terena z rezultatom 5:6. Več sreče je imel v kategoriji do 57 kilogramov v kateri je lahkotno ugnal Zagorjana in Ptujčana  pa v finalu še Gregoriča ter se tako veselil zmage. V kategorij starejših kadetinj do 50 kilogramov pa se je pomerila Maruša Izlakar, ki je v prvi borbi premagala Bartelme Evo nato pa v finalu po podaljšku z rezultatom 12:8 premagala še Perakovo. V kategoriji do 55 kilogramov smo izlaški Pon Do Kwanovci imeli kar dve predstavnici; prva se je borila Klara Ferme, za katero je bila to krstna borba. Klara se je borila proti Kovačičevi in pokazal odlično borbo za prvič, tako da je na koncu slavila s tretjim mestom. Malo manj sreče je imela Ana Marija Maselj, ki je izgubila proti Perakovi. Njen brat Aleksander Maselj je tekmoval kar v dveh kategorija. V prvi je lahkotno ugnal svoje nasprotnike in slavil s prvim mestom. Pokazal je, da je lahko tudi zelo takten borec, ki zna potrpežljivo počakati na svoj trenutek. V drugi kategoriji pa je priznal premoč Ptujčana v polfinalu, a vseeno osvojil tretje mesto na turnirju.

V kategoriji mlajših kadetov smo imeli kar dva predstavnika; in sicer Žana Juvana, ki se je odlično boril a ni dosegel uvrstitve ter Žana Fermeta, ki je imel krstno borbo v kateri je zadal nasprotniku kar dve točki a na koncu izgubil. Tilen Gavranovič se je odlično boril in na koncu osvojil 2.mesto. Sara Smrekar je imela to smolo, da je bila njena kategorija prazna in ni imela borbe.

Po dolgem času pa je rdeče-črno kimono zopet oblekel tudi Peter Ravnikar, ki se je boril pri veteranih. Peter se je boril proti izkušenemu borcu Majkiču iz Postojne in mu med drugim zadal atraktiven udarec v glavo za dve točki, a na koncu vseeno izgubil z minimalno razliko in se veselil 2.mesta.

Svojo krstno borbo sta imela tudi Ines Veber in Anže Drobež, ki sta pokazala pravo srčnost. Ines je osvojila 3. Mesto, Anže pa je na svojem prvem turnirju ostal brez uvrstitve. Od mlajših borcev se je boril tudi Žan Vrtačnik, ki je ostal brez uvrstitve in Samanta Abdič, ki je dosegla odlično 2.mesto. Za borbo dneva pa je poskrbel Miloš Rozman, ki se je najprej pomeril proti odličnemu borcu Juvanu iz Zagorja . Borba je bila napeta od začetka do konca, in po izenačenem rezultatu so sledili podaljški. 5 sekund pred koncem je Miloš izkoristil Juvanovo nepozornost in ga premagal z rezultatom 8:7. V finalu se je pomeril z Abrahamom iz Ptuja, katerega je z lahkotnostjo premagal, toda moral pa je držati občinstvo in svoje navijače v negotovosti skoraj do konca. Na tem turnirju smo tudi prvič uporabili kamereo, ki nam jo je podarilo podjetje Picom z gospodom Matjažem na čelu, za kar smo mu zelo hvaležni, saj bomo sedaj lahko skrbno analizirali napake, ki jih delamo in tako postajali še boljši.

Maruša

...

Leave a comment

Uradne ure KS Izlake

Vsak torek med 10. in 12. uro.
Rudi Bantan, podpredsednik
t: 041 336 596
e: info@izlake.si

Vsak četrtek med 17. in 19. uro.
Sašo Vučko, predsednik
t: 040 508 782
e: info@izlake.si

Uporabni kontakti

Center za socialno delo Zasavje

Enota Zagorje ob Savi
tel.: 03 56 60 240


Zdravstveni dom Zagorje ob Savi

Splošne informacije
tel.: 03 56 55 000

Nujna medicinska pomoč
tel.: 03 56 55 016


Rdeči križ Zagorje

Splošne informacije
tel.: 03 56 67 760
mob.: 041 772 621


Sopotniki, zavod za medgeneracijsko solidarnost

Brezplačni prevozi za starejše
tel.: 031 825 555


Društvo upokojencev Zagorje ob Savi

Splošne informacije
tel.: 03 56 68 286
mob.: 031 374 052


Dom starejših občanov Polde Eberl-Jamski, Izlake

Pomoč družini na domu
mob.: 041 310 829