Solidni rezultati na drugem turnirju za državno prvenstvo

V soboto, 25.4. smo se izlaški Pon Do Kwanci udeležili drugega turnirja za državno prvenstvo v kikboksingu, ki ha je organiziral klub iz Postojne. Tekmovanje je prvič potekalo na tej lokaciji, toda organizatorji so se kljub temo dobro odrezali.

novice/dp postojna 08 020-2.jpg

Kot prvi je v kategoriji dečkov do 135 centimetrov nastopil najmlajši med Izlačani Aleksander Maselj. Prikazal je solidno borbo, vendar je nakoncu vseeno izgubil. Naslednji je bil v isti kategoriji na vrsti prav tako eden od mlajših članov, Dolinšek Matic, ki je začel dobro, nato pa zaradi padca koncentracije izgubil z minimalno razliko.

0 

Naslednji je imel borbo Tilen Zajc. V kategoriji mladincev do 57 kilogramov si je z zmago proti Janžekoviču zagotovil finale, v katerem je nato slavil z rezultatom 8:6. V Tilnovi drugi kategoriji, dečki nad 165 centimetrov, kjer je bila konkurenca močnejša, se je prav tako prebil do finala z maksimalno razliko, kjer pa je žal klonil proti Jaki Hudalesu.

Sledili sta kategoriji mladincev do 63 in do 69 kilogramov v katerih je nastopal Gregor Razpotnik. V obeh se je prebil do finala in v kategoriji do 63 kg proti Škergatu po težki borbi tudi zmagal. V kategoriji do 69 kg pa je v finalu zaradi utrujenosti oz. pomanjkanja kondicije, izgubil in tako ostal na drugem mestu.

V kategoriji dečkov do 145 cm je nastopil, mladi Izlaški borec, Rok Vrtačnik, ki je dosegel vrhunski rezultat. Prikazal je 3 precej dobre borbe, v finalu pa je v kratkem času nasprotnik borbo predal. Po vsem videnem lahko pričakujemo od Roka še veliko.

Kot prva deklica je v kategoriji do 145 cm nastopila Ana Marija Maselj. Izgubila je z majhno razliko, ne smemo pa pozabiti dejstva, da je bil to šele njen drugi nastop.

Maja Vetršek, pri članicah in Neva Ocepek, pri mladinkah pa sta bili brez konkurence, tako da sta bili vsaka v svoji kategoriji prvi.

Izlakar Maruša se je v kategoriji do 155 cm pomerila z precej izkušenejšo nasprotnico in žal izgubila, zopet pa pridobila prepotrebne izkušnje v borbah na turnirjih.

Suzana Lazar, mladinka do 65 kg, je v svoji krstni borbi dosegla nekaj lepih točk, toda vseeno klonila pa proti prekaljeni Zagorjanki Tjaši.

Gregor Ocepek je zaradi objektivnih razlogov predal polfinalno borbo in dosegel 3. mesto v kategoriji članov do 84 kg.

Pri deklicah nad 155 cm pa smo imeli prijavljene kar štiri tekmovalke. Kot prva nastopajoča je bila to Sara Smrekar, ki je prvo borbo zmagala z veliko razliko 7 proti 1, naslednje nasprotnice pa ji žal ni uspelo premagati.

Lucija Dolinšek je med borbo štirikrat prestopila mejo borišča in bila zaradi tega diskvalificirana. Tudi ona potrebuje še nekaj izkušenj, da se dobi občutek za borišče.

Vita Hudi je v prvem kolu dobila precej močnejšo nasprotnico, a jo je po srditi borbi kljub temu premagala. Prav tako je v četrtfinalu zmagala Nives Sakelšek. V polfinalu sta se med seboj pomerili Vita in Nives. Po tesni borbi je zmagala Vita z eno točko razlike. Nives je bila s tem tretja , Vita pa izčrpana začela s finalno borbo in izgubila proti Nuši iz Ormoža.

 Omeniti je potrebno tudi prvo preizkušnjo za novega Izlaškega sodnika Martina Polca, ki je pri dodeljevanju pravice pridružil izkušenejšemu kolegu Mitji Železniku

V splošnem smo Izlačani zadovoljni z doseženim, upamo pa, da bo tako oz. še bolje tudi na finalu za državno prvenstvo.

 

g / zec

...

Leave a comment

Uradne ure KS Izlake

Vsak torek med 10. in 12. uro.
Rudi Bantan, podpredsednik
t: 041 336 596
e: info@izlake.si

Vsak četrtek med 17. in 19. uro.
Sašo Vučko, predsednik
t: 040 508 782
e: info@izlake.si

Arhiv