Svetovni pokal v Italiji

5-7/6-2008, Salsomaggiore Terme, Italija. Že v petek, se je pet izlaških kikbokserjev skupaj s spremljevalci odpravilo proti italijanskemu mestu Salsomaggiore Terme, kjer je potekala tekma za svetovni pokal, ki velja za eno najmočnejših tekmovanj v Evropi.

 

Po dolgi vožnji so se nastanili v hotelu kjer so si nabrali moči za sobotni turnir, razen Neve Ocepek, ki je imela borbo že v petek. Kljub svojim rosnim letom je bila v slovenski članki ekipi, ki so jo sestavljali še borci iz Zagorskega in Ptujskega kluba. Odrezali so se odlično, saj so se preko britanske in irske ekipe prebili do četrtfinala, in nato za borih 5 točk izgubili proti močni italijanski ekipi »Best fighter«. Na koncu so bili šesti od 40 prijavljenih ekip.

Na sobotnem tekmovanju pa je od Izlačanov prvi je nastopil naš najmlajši tekmovalec, ki je prisostvoval turnirju Rok Vrtačnik Pomeril se je z domačinom s katerim se je boril dobro, proti koncu pa je popustil, toda pridobil pomembne izkušnje na velikem mednarodnem tekmovanju, kjer veliko vlogo igra tudi mentalna pripravljenost.
Naslednje je nastopila Sara Smrekar, ki se je borila srčno, toda vseeno bila zaradi pomanjkanje izkušenj poražena.
         Tilen Zajc je imel nekoliko smole pri žrebu, saj je imel pred kolo, toda v njem je suvereno premagal Hrvata Bašaro, v drugi borbi pa z veliko razliko ugnal Italijana. Slavil je tudi v tretji borbi, kjer je šlo bolj na tesno, saj je imel podaljšek. V finalni borbi pa se je pomeril z starim znancem iz Slovenije, Jakom Hudalesom, kjer je žal izgubil za eno točko, a si vseeno zagotovil srebro.
Gregorju Razpotniku pa je bila sreča manj naklonjena, saj je že v začeti borbi dobil znanega Italijana Edvarda Scolpitja, proti katerem je zaradi nezbranosti izgubil z rezultatom 8 proti 9.
         Kot zadnja je nastopila Neva Ocepek, ki je spet prikazala odlične borbe. V četrtfinalu je premagala Poljakinjo, prav tako je bilo v borbi proti Ani Znaor iz Hrvaške, ki je bila precej agresivna. V finalni borbi pa ji je začelo primanjkovati moči in je tako izgubila proti Madžarki, a vseeno osvojila odlično drugo mesto na svetovnem pokalu.

Izkupiček dveh drugih mest za Izlačane je tako lepa popotnica za poletne priprave na svetovno mladinsko prvenstvo, ki bo jeseni.

 

vju

 

...

Leave a comment

Uradne ure KS Izlake

Vsak torek med 10. in 12. uro.
Rudi Bantan, podpredsednik
t: 041 336 596
e: info@izlake.si

Vsak četrtek med 17. in 19. uro.
Sašo Vučko, predsednik
t: 040 508 782
e: info@izlake.si

Arhiv