Tilen evropski prvak, na stopničkah tudi Sara

Pula, 22. 9.2009. V okviru slovenske mladinske reprezentance pod okriljem kikboksing zveze se je se je 5 izlaških borcev v spremstvu Srečka Rozmana udeležilo evropskega prvenstva v Puli, na Hrvaškem. Na tem velikem tekmovanju je sodelovalo okrog 1000 tekmovalcev iz kar 31 evropskih držav.

novice/srecotilenep2.jpg

Na prvenstvo so se odpravili v ponedeljek, že naslednji dan pa so se pričele odvijati kvalifikacijske borbe. Predstavniki izlaškega kluba Pon-Do-Kwan so se odlično odrezali v začetku kvalifikacij saj so se vsi prebili skozi prvi krog.

Sara Smrekar je prepričljivo premagala švicarsko borko, prav tako tudi Gregor Razpotnik, ki je z odlično nožno tehniko ugnal izkušenega nasprotnika iz Grčije. Borbo je brez večjih težav dobil tudi Tilen Zajc. S temi zmagami so si vsi trije zagotovili nastop v četrtfinalu.

 

Solidno borbo je prikazala tudi Maruša Izlakar, saj je brez večjih problemov ugnala nasprotnico v prvem kolu kvalifikacij, borbo v drugem kolu  pa je žal izgubila z minimalno  razliko. Kvalitetno borbo je prikazal tudi Rok Vrtačnik. Skozi prvo kolo kvalifikacij se je prebil z lepimi udarci, razlog za izgubljeno borbo v drugem kolu druge pa je najverjetneje pomanjkanje izkušenj z velikih tekmovanj in z njimi povezana trema.

 

V četrtek so naše tekmovalce že čakale četrtfinalne borbe. Sara Smrekar je kljub dobri borbi izgubila proti italijanski nasprotnici, prav tako pa se je žal od tretjega mesta poslovil tudi Gregor Razpotnik, ki je klonil proti tekmovalcu z Irske. Sledil je nastop Zajc Tilna, ki je s kar desetimi točkami razlike premagal Irca, ter si tako zagotovil kolajno.

 

Naslednji dan pa so sledile polfinalne borbe v katerih je zopet blestel Tilen Zajc. Vsi so se zavedali, da je pred njim zelo težka borba, saj mu je nasproti stal aktualni svetovni in evropski prvak iz Madžarske. Tilen je vseskozi narekoval tempo borbe in na koncu prepričljivo zmagal, ter se veselil velikega finala.

 

Zadnji dan evropskega prvenstva pa so sledile finalne borbe. Tilen se je pomeril s prav tako aktualnim evropskim prvakom. Po borbi polni preobratov je vendarle z borišča kot novi evropski prvak odšel Tilen Zajc, Pon-Do-Kwan Izlake!

 

S tem naslovom se je obrestovalo trdo delo Tilna ter trenerske ekipe v preteklosti. Potrdilo je se da je način treniranja na Izlakah konkurenčen evropskemu vrhu, tako da lahko od vse tekmovalcev se mnogo pričakujemo  A vendarle s tem prvenstva za vse Izlačane še ni bilo konec, saj so popoldne potekale ekipne borbe v katerih so sodelovali Tilen, Sara in Gregor.

Ekipa v kateri se je boril Gregor je po napeti borbi v zadnjih sekundah izgubila z zelo majhno razliko proti madžarski ekipi, sicer kasnejšim zmagovalcem.

Nekoliko uspešnejša pa je bila ekipa v kateri sta sodelovala Tilen in Sara. Najprej so se pomerili proti borcem iz Italije. Ekipa se je odlično odrezala, še posebno oba Izlačana, ki sta bistveno pripomogla k uspehu. S to zmago je bila bronasta kolajna že zagotovljena. V naslednjem kolu pa so jih pričakali Madžari. Naša borca sta se izkazala, a žal je bil končni rezultat le nekaj točk v korist Madžarov. Oba borca sta tako v last dobila še vsak po eno bronasto kolajno iz ekipnih borb.

 

Tekmovanje se je s tem končalo, vse tri kolajne pa so dokaz, da imamo tudi v tako majhnem kraju kot so Izlake, borce svetovnega ranga. Vsa zahvala pa gre zopet jedru izlaškega kluba, Srečkotu in Milošu Rozmanu ter seveda vztrajnim in delavnim borcem.

G/zec

...

Leave a comment

Uradne ure KS Izlake

Vsak torek med 10. in 12. uro.
Rudi Bantan, podpredsednik
t: 041 336 596
e: info@izlake.si

Vsak četrtek med 17. in 19. uro.
Sašo Vučko, predsednik
t: 040 508 782
e: info@izlake.si

Arhiv