Tri odličja za izlaške pon do kwanovce na Slovenija oopen

ekipa_zagorje13

V soboto 9. novembra 2013 je potekal mednarodni turnir v kickboxingu Slovenija Open v Zagorju ob Savi. Na turnirju se je borilo 583 tekmovalcev iz 63 klubov in 10 držav.Borec_1_zagorje13 Enajst izlaških Pon do kwanovcev je domov odneslo tri prva mesta, eno drugo in dva tretja mesta, kar je za tako obsežen mednarodni turnir velik uspeh. Izlačani so tekmovali pod budnim očesom glavnega trenerja Srečka Rozmana in trenerke Maje Vetršek.
V disciplini point fightinga so prvi nastopili najmlajši člani. Najprej se je na borišče podal Tomi Sešlar v kategoriji dečkov do 135 cm. Za njim pa je v isti kategoriji nastopil tudi Maj Bokal, ki je imel svojo krstno borbo. Oba sta se borila kot že prava borca in s tem pridobila dragocene izkušnje. Nato sta v kategoriji mlajših kadetov do 37 kg nastopila Luka Gračner, za njim pa v kategoriji višje še Žan Vrtačnik. Oba sta pokazala dobre borbe, a žal še vedno premalo za uvrstitev med prve tri. Kasneje sta v kategoriji do 47 kg nastopila dva naša člana, in sicer Žan Ferme in Aleksander Maselj. Žan je prvega nasprotnika ugnal z lahkoto, drugemu pa je žal moral priznati zmago. Aleksander se je boril z štirimi borci in na koncu zasedel odlično 2. mesto. Aleksandru to še vedno ni bilo dovolj, saj je nastopil tudi v kategoriji dečkov do 52 kg. Tu je imel tri borbe in na koncu osvojil bronasto medaljo. Pri starejših kadetih in kadetinjah do 16 let, sta se vsak v svoji kategoriji borila Rok Vrtačnik in Ana Marija Maselj. Rok je po štirih borbah zasluženo osvojil prvo mesto in domov odnesel čudovit pokal.

bortec_2_zagorje13

Tudi Ana Marija je prikazala veliko borbenosti, kar se ji je na koncu obrestovalo in je po vseh treh borbah tudi domov odnesla odličje za prvo mesto. V kategoriji članic do 55 kg je tekmovala Maruša Izlakar. Pokazala je, da je kos članski konkurenci in osvojila 3. mesto. V članskih borbah sta se v močni konkurenci v kategorijah do 69 kg in do 79 kg pomerila Miloš Rozman in Tilen Zajc. Miloš je v prvi rundi suvereno premagal Avstrijca, kasneje pa žal za eno točko klonil proti Slovencu. Tilen je v svoji kategoriji premagal vse nasprotnike in po 5 borbah osvojil prvo mesto. Tako je zopet pokazal, da je v najboljši formi in da je borec s kvalitetno tehniko ter znanjem.
Tilen Zajc je bil na turnirju deležen tudi častne pohvale in dobil priznanje Kickboxing zveze Slovenije, za izjemne dosežke in osvojeno 3. mesto v Rusiji, kjer so oktobra potekale Športne igre v borilnih špotzov, kar lahko enačimo z uspehom na Olimpisjkih igrah.
Pon Do Kwan Izlake je zopet dokazal, da je klub z izjemnim potencialom in željo po osvojitvi največjih dosežkov. Tako lahko v prihodnosti še pričakujemo neverjetne uvrstitve Pon Do Kwanovcev z Izlak.
MaV

...

Leave a comment

Uradne ure KS Izlake

Vsak torek med 10. in 12. uro.
Rudi Bantan, podpredsednik
t: 041 336 596
e: info@izlake.si

Vsak četrtek med 17. in 19. uro.
Sašo Vučko, predsednik
t: 040 508 782
e: info@izlake.si

Arhiv