Uspehi na prvem turnirju za državno prvenstvo v Zagorju

13. February 2012
Admin

ekipa

V soboto 11. februarja je v Zagorju potekal prvi krog državnega prvenstva katerega so se udeležili tudi izlaški borci. Najprej so pesti prekrižali naši najmlajši borci. Žan Vrtačnik se je pomeril proti Hojsu iz Maribora, proti kateremu je na žalost klonil,a vseeno zasedel 3.mesto. V naslednji kategoriji smo imeli kar dva borca. Žan Ferme se je pomeril proti kasnejšemu zmagovalcu kategorije,a vseeno pokazal dobro borbo in velik napredek. Aleks Maselj je brez težav ugnal nasprotnik iz Izola kasneje pa še Sitarja iz Ptuja. V finalu pa je klonil proti Lazarju in zasedel odlično drugo mesto. Nato se je pomeril še v višji težnostni kategoriji in brez težav premaga dva svoja nasprotnika in se veselil drugega mesta. Žan Juvan je prvo kolo prepričljivo zmagal v drugem pa je moral priznati premoč nasprotnika, a se je na koncu vseeno veselil drugega mesta.
Nato so nastopile mlajše kadetinje. Ines Veber se je pomerila proti borki iz Ptuja in na žalost proti njej klonila,a je vseeno zasedla 2.mesto. Za njo se je pomerila še Samanta Abdič katera pa je morala priznati premoč veliko bolj izkušene borke iz Zagorja,a je vseeno zasedla drugo mesto. Nato je nastopila že Sara Smrekar najprej v kategoriji mladink, kjer je po borbi na zlato točko klonila proti domačinki in zasedla tretje mesto. Nato jo je čakal še krstni nastop v članski kategoriji kjer je do dobra namučila Korezovo iz Ptuja,a na koncu izgubila z točko razlike in zasedla 3.mesto.
Robi Veber po odličnih borbah v Grčiji na domačem terenu ni ravno blestel v kategoriji mladincev, saj je na žalost izgubil proti borcu iz Ptuja. Kasneje ga je še čakala krstna borba v članski kategoriji kjer se je pomeril proti izkušenemu borcu iz Ptuja in pokazal odlično borbo a na koncu vseeno izgubil z majhno razliko in zasedel 3.mesto. Rok Vrtačnik se je najprej pomeril v kategoriji kadetov, kjer je brez težav ugnal Drnovška iz Zagorja, v polfinalu pa je klonil proti staremu znancu iz Gorice in zasedel tretje mesto. Pri mladincih pa je nekaj sekund pred koncem borbe naredil napako in izgubil s točko razlike proti domačinu in zasedel 2.mesto.
Tilen Zajc je v kategoriji mladincev brez težav ugnal domačina z rezultatom 10:0, v finalu pa je po nekaj nenevadnih sodniških odločitvah klonil proti Hudalesu in osvojil drugo mesto. Pri članih pa je brez težav slavil zmago, prvo borbo je z 10 pik razlike ugnal Taškarja iz Zagorja, v finalu pa še Benkota iz Nove Gorice. Miloš Rozman je v Tilnovi kategoriji klonil proti Benkotu in osvojil 3.mesto. V kategoriji članov do 79 kilogramov pa je v polfinalni borbi premagal Taškarja, v finalu pa izgubil proti Dociču z zelo majhno razliko in zasedel 2.mesto. Maja Vetršek pa je zasedla prvo mesto. Na koncu so sledile še borbe kadetinj. Prva je nastopila Maruša Izlakar,ki je v prvi kategoriji klonila proti Evi Bartelme z rezultatom 6:5 in zasedla 2.mesto. Kasneje pa ji je vrnila za poraz in jo z dobro borbo in upoštevanjem Srečkotovih navodil ugnala in zasedla prvo mesto. Za zaključek je sledil še izlaški finale med Klaro Ferme in Ana Marijo Maselj. Naši dve borki sta prikazali odlično borbo,a na koncu je slavila Ana,ki ima malo več izkušenj, Klara pa je bila druga.

Maruša

...

Leave a comment

Uradne ure KS Izlake

Vsak torek med 10. in 12. uro.
Rudi Bantan, podpredsednik
t: 041 336 596
e: info@izlake.si

Vsak četrtek med 17. in 19. uro.
Sašo Vučko, predsednik
t: 040 508 782
e: info@izlake.si

Uporabni kontakti

Center za socialno delo Zasavje

Enota Zagorje ob Savi
tel.: 03 56 60 240


Zdravstveni dom Zagorje ob Savi

Splošne informacije
tel.: 03 56 55 000

Nujna medicinska pomoč
tel.: 03 56 55 016


Rdeči križ Zagorje

Splošne informacije
tel.: 03 56 67 760
mob.: 041 772 621


Sopotniki, zavod za medgeneracijsko solidarnost

Brezplačni prevozi za starejše
tel.: 031 825 555


Društvo upokojencev Zagorje ob Savi

Splošne informacije
tel.: 03 56 68 286
mob.: 031 374 052


Dom starejših občanov Polde Eberl-Jamski, Izlake

Pomoč družini na domu
mob.: 041 310 829