Valvasorjev dan

Kulturno društvo Svoboda Elektroelement Izlake vabi na prireditev Valvasorjev dan ki bo v soboto, 3. septembra 2011 ob 20.30 na Medijskem gradu na Izlakah (v primeru slabega vremena bo predstava v nedeljo, 4.9. ob istem času).

V predstavi sodelujejo:

  • gledališka skupina KD Svoboda Elektroelement Izlake
  • folklorna skupina Prosvetnega društva Čemšenik
  • Vokalna skupina IRIS

Pod vodstvom režiserja Jožeta Krajnca in po besedilu Nandeta Razborška.

Privlačno okolje ostankov Medijskega gradu na Izlakah že dolgo vrsto let gosti prireditev, kakršnih pri nas ni prav veliko. Domači gledališčniki v sodelovanju s pevci, plesalci in drugimi vsako drugo leto uprizorijo gledališko predstavo, ki je posvečena spominu na življenje in delo velikega rojaka in enega največjih Slovencev Janeza Vajkarda Valvazorja. To okolje je v marsičem njegovo domovanje, tu se je odvilo veliko pomembnih poglavij njegove izjemno zanimive in razgibane življenjske poti in prav avtentičnost okolja, v katerem te zgodbe spet oživljajo, je ena njihovih najprivlačnejših posebnosti.
Je pa v tem okolju živel in delal še en velik rojak, ki mu gre nesporna in velika zahvala in zasluga, da Valvazor tudi na tak način še naprej živi in navdihuje sedanje rodove. To je -žal že pokojni- profesor Nande Razboršek, avtor vseh besedil, ki so se pod skupnim naslovom Valvazorjev dan v minulih letih uprizarjala na Medijskem gradu. Letošnja predstavitev bo prvič minila brez njega. V spomin nanj in njemu v zahvalo za zares izjemen prispevek, ogromno dela, truda, znanja in predanosti bo uprizorjeno besedilo, ki ga je napisal leta 1988. Naj bo torej letošnji Valvazorjev dan tudi dan Nandeta Razborška! Vsi ustvarjalci tokratno predstavo hvaležno poklanjamo prav njemu!

Režiser, Jože Krajnc

...

Leave a comment

Uradne ure KS Izlake

Vsak torek med 10. in 12. uro.
Rudi Bantan, podpredsednik
t: 041 336 596
e: info@izlake.si

Vsak četrtek med 17. in 19. uro.
Sašo Vučko, predsednik
t: 040 508 782
e: info@izlake.si

Arhiv